xmlns:fb='http://www.facebook.com/2008/fbml' Γελάς?: Οι 20 Πιο Ισχυρές Γυναίκες στον Κόσμο για το 2012!

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι 20 Πιο Ισχυρές Γυναίκες στον Κόσμο για το 2012!

Τα τελευταία εννέα χρόνια, το περιοδικό Forbes εκδίδει μία ετήσια λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. Βασισμένη στην δημόσια εικόνα και την οικονομική επιρροή, αποτελεί ένα στιγμιότυπο των γυναικών που κάνουν την διαφορά παγκοσμίως το 2012......

20. Μαρία ντας Γκράκας Σίλβα Φόστερ: CEO πετρελαίου και αερίου
Η 58χρονη Μαρία ντας Γκράκας Σίλβα Φόστερ είναι η CEO της Petrobras-Petróleo, της εταιρείας ενέργειας μαμούθ που παράγει το 91% του πετρελαίου της Βραζιλίας και το 90% του φυσικού αερίου. Με την παραγωγή του πετρελαίου και του αερίου να συνεχίζει να είναι ένας κρίσιμος τομέας της παγκόσμιας οικονομίας, οι αναλυτές αναφέρουν πως η δυνατότητα παραγωγής της Petrobas θα αποδειχθεί κάτι πολύ σημαντικό.

19. Aούνγκ Σαν Σου Κι: ηγέτης υπέρ της δημοκρατίας
Η ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Μίανμαρ και η Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία κρατήθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για περίπου 15 από τα 21 χρόνια, από τις 20 Ιουλίου 1989 μέχρι την πιο πρόσφατη απελευθέρωσή της στις 13 Νοεμβρίου 2010.
Τον Ιούνιο του 2012 μπόρεσε τελικά να δώσει τον λόγο της για την παραλαβή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1991 και τιμήθηκε ως μία επίσημη στην περιοδεία της στην Ευρώπη.


18. Μεγκ Γουίτμαν: tech CEO
Η πρώην CEO του eBay, Μεγκ Γουίτμαν, έθεσε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια το 2010 πριν αναλάβει την εταιρεία τεχνολογίας Hewlett-Packard τον Ιανουάριο 2011. Μπορεί οι μετοχές της HP να έχουν πέσει περίπου 25% αυτή τη χρονιά, όμως η «αξία» της Γουίτμαν φτάνει στο cool ποσό του 1.4 δις. δολάρια χάρη σε μία αύξηση της τάξης του 50% της αξίας των μετοχών της του eBay.

17. Ούρσουλα Μπερνς, tech CEO
Η Ούρσουλα Μπερνς, η πρώτη μαύρη γυναίκα που διευθύνει μία μεγάλη Αμερικανική εταιρεία, είναι η CEO της Xerox τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή τη χρονιά καταδίκασε την «αποκλειστικά για άντρες μόνο» πολιτική του Augusta National Golf Club, λέγοντας πως εάν δεν άλλαζε, η Xerox δεν θα ήταν σπόνσορας στο μεγάλο τουρνουά Masters. Αυτό το μήνα το club επέτρεψε τελικά την συνδρομή στις γυναίκες για πρώτη φορά εδώ και 80 χρόνια.

16. Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ: Πρόεδρος της Αργεντινής
Η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Πρόεδρος της Αργεντικής και η δεύτερη ποτέ γυναίκα πρόεδρος που εκτέλεσε τα καθήκοντά της (μετά την Ιζαμπέλ Μαρτίνεζ ντε Περόν, 1974-1976). Η Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ προκάλεσε αντιδράσεις αυτό το καλοκαίρι όταν έδωσε την έγκρισή της σε διαφημίσεις της Ολυμπιακής Ομάδας της Αργεντινής που αμφισβητούσαν την Βρετανική κυριαρχία στα νησιά Φώκλαντ. Αυτό δεν το δέχτηκε και τόσο καλά η διοργανώτρια χώρα...

15. Βιρτζίνια Ρόμετι: tech CEO
Η Βιρτζίνια Ρόμετι έγινε επικεφαλής της ΙΒΜ τον Οκτώβριο, η πρώτη γυναίκα που ηγείται της, κοντά έναν αιώνα παλιάς, τεχνολογικής εταιρείας. Ενώ είναι ένα άτομο που κρατάει χαμηλό προφίλ, τον Απρίλιο βρέθηκε στο προσκήνιο όταν το Augusta National Golf Club υποστήριξε την «άντρες μόνο» πολιτική του και δεν επέκτεινε την πρόσκληση του στη νέα γυναίκα επικεφαλής της ΙBM. Το club τελικά ανακάλεσε την πολιτική του αυτό το μήνα.

14. Lady Gaga: μουσικός
Η 25χρονη Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα έχει πουλήσει περίπου 23 εκατομμύρια άλμπουμ και 64 εκατομμύρια singles παγκοσμίως, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μουσικούς καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

13. Irene Rosenfeld: CEO, Kraft Foods
Η γεννημένη στη Νέα Υόρκη Αϊρίν Ρόζενφελντ επέβλεψε αυτή τη χρονιά το εταιρικό μοίρασμα της «grocery business» της Kraft Βόρειας Αμερικής και της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας της στα «snacks», σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες. Η εταιρεία είδε επίσης να χάνονται 1600 θέσεις εργασίας ενώ έκλεισαν και τρία γραφεία της.



12. Ίντρα Νόογι: CEO, PepsiCo
Την περασμένη χρονιά η PepsiCo επέστρεψε 5.6 δις. δολάρια στους μετόχους, όταν η αξία της εταιρείας ανέβηκε κατά 14%, φτάνοντας τα 66 δις. δολάρια. Ωστόσο έχουν ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν την ανταγωνίστρια σούπερ εταιρεία Coca-Cola.

11. Όπρα Γουίνφρεϊ: μεγιστάνας των media
Με μία καριέρα στα media που έχει διάρκεια περίπου 30 χρόνια, η Όπρα Γουίνφρεϊ παραμένει ακόμα μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Έχει βρεθεί στη κορυφή της λίστας ως η πιο πλούσια Αφροαμερικανή του 20ου αιώνα, η σημαντικότερη μαύρη φιλάνθρωπος στην Αμερικανική ιστορία και ήταν για ένα διάστημα ο μοναδικός μαύρος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.


10. Σέριλ Σάντμπεργκ: Facebook COO
Η Σέριλ Σάντμπεργκ, που ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ την άρπαξε από την Google το 2008, εκτέλεσε καθήκοντα Chief Operating Officer του Facebook, κατά την διάρκεια της εκτόξευσής του την στρατόσφαιρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το 2011 υπολογίστηκε πως οι αποδοχές της φτάνουν τα 30.491.613 εκατομμύρια δολάρια.

9. Τζανέτ Ναπολιτάνο, Αμερικανίδα πολιτικός
Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, η Τζανέτ Ναπολιτάνο είναι η επικεφαλής ενός από τα τρία μεγαλύτερα υπουργεία της Αμερικανικής πολιτικής.

8. Κριστίν Λανγκάρντ: Πρόεδρος του ΔΝΤ
Η Κριστίν Λανγκάρντ έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη χρονιά όταν ανέλαβε το ρόλο του managing director του ΔΝΤ, αντικαθιστώντας τον χτυπημένο από τα σκάνδαλα Ντομινίκ Στρος Καν.

7. Μισέλ Ομπάμα: Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (η πρώτη Αφρο-Αμερικανή που κατέλαβε τη θέση) Μισέλ Ομπάμα έχει γίνει σύμβολο της μόδας και μία εκπρόσωπος για τις γυναίκες, ενώ είναι ένας υποστηρικτής της ενημέρωσης για θέματα γύρω από την φτώχεια και την υγιεινή διατροφή.

6. Σόνια Γκάντι: πολιτικός
Η γεννημένη στην Ιταλία, Ινδή πολιτικός Σόνια Γκάντι είναι η μακροβιότερη αρχηγός στην ιστορία του Εθνικού Κογκρέσου της Ινδίας, ένα από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Ινδίας. Είναι η χήρα του πρώην Πρωθυπουργού της Ινδίας, Ρατζίβ Γκάντι, που δολοφονήθηκε το 1991.

5. Τζιλ Άμπραμσον: Δημοσιογράφος
Η Τζιν Άμπραμσον είναι η executive editor των New York Times. Καταλαμβάνοντας τη θέση τον Σεπτέμβριο του 2011, έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτό το ρόλο στα 160 χρόνια της ιστορίας της εφημερίδας.
4. Μελίντα Γκέιτς: Co-Chair, Bill & Melinda Gates Foundation
Η Μελίντα Γκέιτς και ο σύζυγός της Μπιλ ηγούνται ενός από τα πιο πλούσια και πιο γενναιόδωρα ιδιωτικά ιδρύματα, έτσι ήταν φυσικό να γίνει πρωτοσέλιδο αυτό το καλοκαίρι το γεγονός πως η Καθολική Μελίντα Γκέιτς προκάλεσε το Βατικανό σχετικά με τη θέση του ενάντια στον έλεγχο των γεννήσεων. Η Γκέιτς έχει ορκιστεί να αφιερώσει τη ζωή της -και ένα σημαντικό κομμάτι από της προσωπική της περιουσία- στην βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών στην αντισύλληψη, σε ορισμένες από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

3. Ντίλμα Ρούσεφ: Πρόεδρος της Βραζιλίας
Η πρώτη ποτέ γυναίκα Πρόεδρος της Βραζιλίας, βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη θέση νούμερο 3 στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες.

2. Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον: πολιτικός
Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντομ, η 67η Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, που τελεί υπό τις οδηγίες του Μπάρακ Ομπάμα, είναι η γυναίκα του πρώην Προέδρου της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον.
1. Άνγκελα Μέρκελ: πολιτικός
Η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Γερμανίας, η Άγκελα Μέρκελ βρέθηκε στη κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes «Οι 100 πιο Ισχυρές Γυναίκες στον Κόσμο», έξι φορές τα τελευταία εννέα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Facebook Blogger Plugin by SolveMyHow.com

Αφήστε το σχόλιό σας